O'BOY LESS SUGAR
Yhtä hyvää kuin tavallinen O’boy – mutta 30 % vähemmän lisättyä sokeria.

O’boy on kuulunut useimpien lapsiperheiden vakiovarustukseen jo vuodesta 1960. Nykyään O’boyta juodaan melkein kaksi miljoonaa lasillista päivässä. Monet pitävät sitä itsestään selvänä valintana iltapäivän välipalalla, herkkuhampaan kolottaessa ja aamupalaleivän parina. O’boy Less Sugar on yhtä herkullista kuin tavallinen O’boy, mutta siinä on täyttäviä kuituja ja 30 % vähemmän lisättyä sokeria kuin O’boy Originalissa. O’boy Less Sugar ei sisällä makeutusaineita.
Näin valmistat täydellisen O’boy Less Sugar -kaakaon
- Kaada lasiin 2 dl haluamaasi maitoa
- Lisää joukkoon 3–4 tl O’boy Less Sugar -jauhetta
- Sekoita
- Lataa akkusi!
O’boy Less Sugarin sisältö
Ainesosat: sokeri, 22 % vähärasvaista kaakaota (sisältää emulgointiaineena soijalesitiiniä), inuliini (sikurinjuurikuitu), suola, aromi (vanilliini).
Säilytys: kuivassa tiiviisti suljettuna, ei yli huoneenlämpötilan.
Ravintosisältö:

30 % vähemmän sokeria kuin O’boy Original -jauheessa. Valmiissa juomassa on maitosokeria.
Mitä soijalesitiini/emulgointiaine on?
Soijalesitiini on soijaöljystä saatava rasva-aine (fosfolipidi). Sitä käytetään ensisijaisesti emulgointiaineena eli ainesosien sekoittajana. O’boyssa se saa jauheen liukenemaan maitoon. Lähes kaikessa suklaassa on soijalesitiiniä.
Mitä inuliini on?
Inuliini on täysin luonnollinen sikurikasvin juuresta saatava ravintokuitu. Sikuri on monivuotinen rohdoskasvina käytettävä yrtti, jota Carl von Linné suositteli jo 1700-luvulla. Inuliini on Euroopassa yleisesti käytetty elintarvikkeiden ainesosa. Sitä hyödynnetään usein muun muassa italialaisissa ruoissa.


